Beställa
Jag bakar på beställning och det är endast avhämtning hemma hos mig (Lammhult, Berg Fridenborg 1). Sortimentet har ändrats, jag bakar bara hela bröd (700 gr) och inga baguetter och liknande, men jag gör fortfarande pizzadegbollar. Dessutom bakar jag efter överenskommelse och allt är möjligt, från bröd utan stärkelse till helt vita varianter. Jag bakar för alla separat och därför har jag en minimiköp på 6 bröd eller 600 kronor. Du kan beställa bröd genom att mejla mig.
Snart kan du också baka ditt eget bröd, för jag håller på att skriva en bok som du kan läsa mer om här. Boken kommer ut i slutet av 2025 och handlar om hur man bakar det ultimata glutenfria surdegsbrödet på 700 gram. Mycket nördig, mycket cool, den första boken i världen om detta ämne!
——————-
Varje bagare gör sin egen grej, men jag tror stenhårt på den rena naturen. Mitt bröd innehåller därför bara vatten, mjöl och (joderat) salt. Förutom pizzadegen som innehåller lite socker. Brödet är dessutom sojafritt, det innehåller inte E-nummer eller glutenfritt vetemjöl, det är veganskt och lågFODMAP. Allt mjöl jag använder är ekologiskt och av europeiskt ursprung (med undantag av psyllium (Indien, inte ekologiskt) och vitt ris (ekologiskt, inte från Europa). Du kan läsa mer om ingredienserna här.
Eftersom jag inte använder alla typer av konstgjorda hjälpmedel för att göra brödet luftigt och hållbart har skorpan ett fast bett. Vissa är inte längre vana vid det, varför jag också nämner här. Detta är riktigt bröd med riktig smak och konsistens. Och precis som det bästa glutenhaltiga surdegsbrödet är mitt bröd ibland lite kladdigt inuti. Utsökt!
Brödet håller sig färskt i minst fyra dagar. Men att frysa fungerar också väldigt bra, kanske ännu bättre! Skär den sedan i skivor, eventuellt med bakplåtspapper emellan, och lägg den i en väl förslutbar påse eller behållare. Läs mer om det bästa sättet att förvara bröd här.
TIDIGARE SORTIMENT
White Trash



En vit surdeg på 800 gram med en jäsning på 36 timmar för en krämig smula med lång hållbarhet. Uppkallad efter en tidigare banbrytande bar/klubb i Berlin. The White Trash är ingen stärkelsebomb, utan ett bröd med fibrer, mineraler och vitaminer, eftersom det innehåller många riktiga mjöl, som durra, bovete, havre och fullkornsris. Denna vita har bara 10% stärkelse och fiberhalten är nästan lika hög som ett fullkornsglutenbröd!
Battlestar Baguettica



Baguetten på cirka 37 x 5 cm och 250 gram har en fast skorpa, en mjuk, luftig smula, en utsökt smak och näringsvärde. Så gott att det “smakar riktigt bröd”, enligt många kunder. Slicka smör på den och din dag kan inte gå fel. Lovade.
Spicebomb 🌿☁️💣

Det här är toppen av sortimentet av alla mina bröd: Spicebomb. Bry dig inte om namnet, dofterna och smakerna är väldigt subtila. Men den är inte uppkallad efter min favorit herrdoft för ingenting, för man kan inte sluta lukta på den. Nymalen kummin (inte spiskummin), bockhornsklöver och korianderfrön kommer att göra din själ intensivt glad. Värmen från örterna passar så bra till brödet! Din räkmacka får en helt annan dimension. Passar även perfekt till omelett eller en gammal god ost. Näringsvärdet skjuter också i höjden, för det är pumpafrön och solrosfrön i degen och jag toppade den med sesam och vallmofrön.
ARe yOU YeLLOw?!

Ett bröd för någon som inte är rädd för ett kulinariskt äventyr. Gurkmeja, fänkålsfrö, nigella. Bred ut en skiva ARe yOU YeLLOw?! med välsmakande helfet yoghurt, strö över sumak, toppa med ett pocherat ägg och häll en kryddig beurre noisette över. Gillar du det?
Zeppelin


Ser du honom glida förbi i luften? Detta gudomliga, ätbara luftskepp? Zeppelin är det! Det här brödet är så fluffigt som jag kan göra det just nu. Jag gör några eftergifter på näringsvärdet, men inte på smaken! Zeppelinare är stora, så du kan bara få dem i stora storlekar. Och (nästan) rund. Så det är något annat än din genomsnittliga brödskiva. Konstigt, precis som Ferdinand von Zeppelin var.
Pizzadeg



Glutenfri surdegspizza! Efter mycket testande är det här pizzan jag vågar sälja. En fantastisk degbit om jag får säga det själv. Jag säljer degen med videoinstruktioner, så att du kan forma pizzan lika vackert och kavla ut den lika tunt som jag gör. Och jag lovar, det är inte svårt! Man måste ha lite mer tålamod än med glutenhaltig deg, för försiktighet krävs. Men hey, 5 minuter är väl ingenting? Och dessutom är det en underbar och helt tillfredsställande aktivitet. Jag testade bara pizzan på en sten och i en ugn som kan nå 250 grader. Sedan är den klar efter 15 minuter. Jag levererar degbollarna färska i en enkel påse, för att hålla förpackningen så minimal som möjligt. Du kan bearbeta degen direkt hemma eller frysa in, då håller de sig i minst tre månader. Å ja, jag kunde också hålla näringsvärdet något på samma nivå med 4,5 gram fibrer/100 gram. Alltså fortfarande ingen stärkelsebomb, som så många glutenfria pizzor.
Pannkaksmix, gammal holländsk


Vill du ha de allra bästa glutenfria pannkakorna? Titta då här för receptet eller köp mixen av mig, du kan välja. Söt, va? Köper du mixen av mig tillsätter du mjölk, ägg, salt och smör. Jag slår vad om att du inte kan smaka skillnaden med en glutenpannkaka!
Pannkaksmix, American (kan även användas till våfflor!)


De bästa, godaste och näringsrika glutenfria amerikanska pannkakorna. En kombination som du inte hittar någonstans, så dra nytta av den! Du kan även få ingredienserna själv, se mitt recept här. Men du kan också köpa den av mig. Tillsätt salt, bakpulver, mjölk, smör, ägg och socker själv och din helg kan inte gå fel!.